Несъмнено във всяка страна има своите красиви и добре поддържани

...
 
Несъмнено във всяка страна има своите красиви и добре поддържани
Коментари Харесай

Прости, но важни тайни на женската красота от цял ​​свят

 

Несъмнено във всяка страна има своите красиви и добре поддържани дами. Съществуват обаче някои национални секрети, които дамите употребяват, с цел да запазят своята младост и красота. Ще ви разкажем за най -универсалните в тази публикация. Прочетете деликатно, може би един от методите ще ви стане обичан.

 

 

Минимализъм по френски

Във френската скица за грижа за кожата акцентът е върху овлажняването на лицето и шията. Дори тийнейджърките следват този модел.

Френските дами избират естествена козметика въз основата на билкови съставки, не употребяват тонери с алкохол, обичат да употребяват термална вода в спрей, който има неутрално рН и приготвя кожата за нанасяне на серум и крем. Обикновено се нанася овлажняваща маска един път седмично и се прави нежно ексфолиране, което разрешава на кожата да всмуква по -добре питателните субстанции, съдържащи се в козметиката.

Френските дами имат вяра, че прекалено много козметика запушва порите на мастните жлези, усилва производството на себум и пречи на дишането на кожата.

 

Японски способи за разчистване и подмладяване на лицето

Азиатските девойки са известни с съвършената порцеланова кожа без пъпки и неравности. Това обаче не е единствено заслуга на гените. Това е спазването на поредни ритуали, които включват изцяло, многоетапно разчистване на кожата. В Япония да вземем за пример има способ за разчистване на лицето с масла. Смята се, че водата не може да разтвори маслото, тъй че авансово разчистване на лицето с масло е най-хубавият метод. Първата стъпка е да премахнете грима си. Благодарение на своята консистенция, маслото изцяло отстранява замърсяванията и непотребния себум и разтваря грима, изключително водоустойчивия. Маслото не съдържа нападателни детергенти. Следователно, то не нервира или нарушава естествената защитна преграда на кожата. Достатъчно е да нанесете маслото с памучен тампон. След това масажирайте лицето си и го избършете. След това изплакнете с топла вода. Втората стъпка е да почистите лицето си с мляко или гел.

Азиатските дами дълго време наподобяват доста млади. Каква е тайната? Не единствено в диетата или вярно подбраната козметика, само че и в прилагания масаж на лицето, който е извънредно известен. Пример е подмладяващият масаж на лицето на Танака. Този всекидневен (сутрин и вечер) обред подтиква кръвообращението, укрепва кожата и мускулите на лицето. Ако се прави вярно и постоянно, това спомага за забавянето на процеса на стареене. И не разрешава образуването на бръчки, поддържа овала на лицето.

 

 

 

Скандинавска кожа с искра

 

Според скандинавците сауната освен отпуска тялото и мозъка, само че и съвършено регенерира кожата. Порите се уголемяват и тялото се освобождава от токсините. Кожата всмуква по -добре питателните субстанции и става изцяло гладка и сияйна. Искате ли резултат на сауна в личния си дом? Вземете шепа морска сол, прибавете малко зехтин и към 10 капки евкалиптово масло. Масажирайте цялото тяло с тази примес и изплакнете с хладка вода. Ефектът от регенерацията и детоксикацията е обезпечен!

От своя страна шведите имат вяра, че тайната на светещото им лице е диетата. Това не е изненадващо, защото в Скандинавия минералните води, извлечени от ледника, пресните плодове и рибата, съдържащи антиоксиданти, са необятно налични.

Рибата е изключително богата на здравословни омега-3 мастни киселини, които имат доста изгоди освен за здравето, само че и за кожата. Те разрешават на кожата ви да остане по -дълго сияйна и млада, като дейно се борят с нездравословните свободни радикали. Те работят и противовъзпалително, понижават подуването и зачервяването. Омега-3 също са естествени овлажнители. Най-добрите източници на омега-3 мастни киселини са мазни риби като скумрия, сьомга или пъстърва.

 

Корейски патент за алабастров загар

 

Корейските дами постоянно употребяват елементарни, потвърдени способи за разкрасяване. Ако готвят ориз, те не изливат водата, в която е бил сварен оризът, а мият лицето си с нея. Оризът е богат източник на антиоксиданти, витамин Е. „ Оризовата вода “ озарява кожата и я прави мека. Подобен резултат се обезпечава и с масаж с части прясна краставица.

 

 

 

Италианска кухня за вашата коса

Как да получите блестяща и здрава коса? Избягвайте шампоани, съдържащи SLS и SLES сулфати, кокамид DEA и консерванти. Несъмнено те оказват отрицателно въздействие върху положението на скалпа и косата. Италианците се стремят да употребяват балсами и маски за лице въз основата на естествени съставки, които всеки от нас има в кухнята. Например, с натурално кисело мляко и прибавяне на зехтин. Протеинът, съдържащ се в киселото мляко, нежно подхранва грубата и суха коса. Просто смесете 1 чаша кисело мляко с 1 чаена лъжичка зехтин. Нанесете върху измита коса, оставете за 5 минути и изплакнете. Финито!

 

Здрава и млада кожа за допустимо най -дълго време? Чуйте препоръките на австралийците

 

Въпреки че слънцето е най -добрият натурален източник на витамин D, продължителното излагане на лъчите му е нездравословно за кожата ви. Това също води до фотостареене. Кожата става суха, груба, отпусната, бръчките и браздите се появяват по нея прибързано. Слънцето също въздейства върху измененията в пигментацията на кожата и е рисков фактор за рак на кожата. Най -добрата UV отбрана е избягването на дълготрайно излагане на слънце или солариуми и потреблението на кремове с висока отбрана.

Австралийците знаят това. Ето за какво жителите на града употребяват слънцезащитни артикули с SPF 50 всеки ден, без значение от сезона.

 

Аляска предлага елементарни решения

Как мога да оказа помощ на кожата си да издържи на студените ветрове и ниски температури? В Аляска употребяват хранителни формули с етерични масла, суроватка и сметана. Особено под очите, където кожата е изключително тънка и сензитивна. От друга страна, отоплителният сезон също не е удобен за поддържане на влагата на кожата. Ето за какво доста дами употребяват овлажнители вкъщи. По този метод те заобикалят напуканите устни и сухата кожа.

 

Африкански съкровища на една ръка разстояние

Маслото от шеа, един от най -популярните, естествени и най -универсални козметични артикули, идва от Гана. Маслото се изцежда от семената на дървото карите, считано за свещено и почитано в Западна и Централна Африка от епохи. Не е изненадващо, че маслото от шеа се употребява необятно от локалните дами за омекотяването, овлажняването и намаляването на нездравословното влияние на околната среда. През зимата маслото защищава кожата от вятър и сухота, а през лятото – от мощно слънце, тъй като има натурален UV филтър.

Маслото работи добре за грижа за лицето, тялото и косата. Затова се среща в сапуни, шампоани, балсами за коса, лосиони за тяло, артикули за загар, кремове за ръце. Съдържа ненаситени мастни киселини, алантоин, провитамин А, витамин F и витамин Е с подмладяващ резултат. Именно заради това се употребява в доста артикули срещу бръчки, стрии и антицелулитни артикули. Най -добре е да употребявате нерафинирано органично масло от шеа с гъста консистенция в ежедневната си грижа за кожата.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР